Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

РЕАЛІЇ СЬОГОДЕННЯ ВИМАГАЮТЬ ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ В УКРАЇНІ, ЯК НЕОБХІДНОЇ УМОВИ ВИХОДУ НА ЄВРОПЕЙСЬКІ ТА ІНШІ СВІТОВІ РИНКИ

27.04.2016 на базі Сумського національного аграрного університету Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації організовано проведення семінару на тему: «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах HACCP».

Семінар проведено в рамках реалізації Плану дій Кабінету Міністрів України на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 р. № 184-р, для представників операторів ринку, яким згідно з вимогами законодавства потрібно впровадити процедури, засновані на принципах HACCP.

Участь у зазначеному заході взяли начальник відділу технологій виробництва харчових продуктів Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Валентина Заєць, заступник керівника проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», старший експерт з питань європейського законодавства Яна Добідовська, експерт з HACCP проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Юрій Оглашенний.

В ході семінару розглянуто ряд питань, серед яких:

- вимоги нового харчового законодавства щодо ролі та відповідальності операторів ринку, зменшення регуляторного навантаження;

- процедури, засновані на принципах НАССР; виконання гігієнічних вимог – програм-передумов системи НАССР;

- послідовність впровадження принципів НАССР;

- огляд добровільних стандартів безпечності та якості харчових продуктів; відмінності між вимогами законодавства і вимогами стандартів; оцінка доцільності сертифікації;

- економічний ефект від впровадження НАССР.

По завершенню програми відбулося обговорення за тематикою заходу.