Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

ЗА 9 МІСЯЦІВ 2015 РОКУ У СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ ОБЛАСТІ ЗБІЛЬШЕНО ОБСЯГИ ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА, ВИРОЩУВАННЯ М’ЯСА

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації за 9 місяців 2015 року в сільськогосподарських підприємствах області в порівнянні з  відповідним періодом 2014 року збільшено обсяги виробництво  молока – на 6,3 тис. тонн (4,8%), виробництва  (вирощування) м’яса – на  0,7 тис. тонн (4,0%),

 

Суттєво збільшено обсяги виробництва молока у господарствах Тростянецького, Буринського, Охтирського, Глухівського, Конотопського, Лебединського та Липоводолинського районів; виробництво (вирощування) м’яса у сільгосппідприємствах Буринського, Краснопільського, Роменського, Сумського  районів.

В середньому по області надій на одну корову у сільськогосподарських підприємствах склав 3892 кг, що більше на 271 кг (або на 7,5%). В семи районах області (Глухівському, Сумському, Тростянецькому, Великописарівському, Конотопському, Липоводолинському, Роменському) вже подолали 4-х тисячний рубіж по надою молока на корову.

Середньодобові прирости великої рогатої худоби склали 492 грами, свиней -412 грам. На курку-несучку отримано по 171 шт. яєць.

Для тваринників області незабаром стартує зимово-стійловий період утримання худоби.

Проведення успішної зимівлі худоби залежить від забезпеченості достатньою кількістю якісних кормів та підготовки тваринницьких приміщень відповідно до ветеринарно-санітарних вимог та норм, і від того як буде налагоджена зимівля худоби, буде закладена основа для підвищення продуктивності худоби, збільшення виробництва тваринницької продукції на наступний 2016 рік.

На період зимівлі 2015-2016 років буде використовуватись приміщень  для великої рогатої худоби - 505, з них корівників – 255, свинарників – 194, вівчарників – 19, пташників – 73.

Станом на 09.10.2015 року, підприємствами агропромислового комплексу області  проводиться підготовка приміщень до зимового періоду, готовність яких складає 95%.

Значна увага аграріями області приділена заготівлі кормів для громадського тваринництва.

По сільськогосподарським підприємствам області заготовлено сіна     45,2 тис. тонн (98%), що становить 1,2 тонни на корову, сінажу – 107,1 тис. тонн (99%) по   2,9 тонн на корову, силосу - 398,2 тис. тонн (114%), засипано  147 тис. тонн зернофуражу (90% до потреби). Засипка концкормів продовжується.