Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

В ОБЛАСТІ ТРИВАЄ ПРОВЕДЕННЯ КОМПЛЕКСУ ОСІННЬО - ПОЛЬОВИХ РОБІТ

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Олександра Непочатова в області станом на сьогодні зернових та зернобобових культур зібрано на площі– 364,3тис. гектарів (55%), намолочено – 1470 тис. тонн при середній урожайності – 40,3 ц/га, 

Станом на 22.09.2015 господарствами області продовжується збір кукурудзи на зерно, якої обмолочено на площі 4,3 тис. гектарів, намолочено – 33,4тис.тонн, середня урожайність становить 79,7 ц/га, що на 2,2 ц/га більше ніж на звітну дату минулого року.

Завершується збирання гречки, та проса, яких зібрано на 95 та 87 % площ відповідно. 

 

Середня урожайність гречки по області становить 15,1ц/га, що на 1,6 ц/га більше ніж у минулому році, проса – 25,0 ц/га (+2,8 ц/га) до минулого року.

Крім того соняшнику зібрано 62,1 тис.га (36%), намолочено 163,6 тис.тонн при середній врожайності 26,3 ц/га, сої – 41,4 тис.га (40%), намолочено – 81,2 тис.тонн, із урожайністю – 19,6 ц/га.

Сільськогосподарськими підприємствами області тривають роботи по підготовці грунту під посів озимих культур.

На сьогоднішній день підготовлено грунту на площі 191,7 тис.га, або 81% до прогнозу. Оранку зябу проведено на 107,7 тис.га, що становить 19% до прогнозованих площ.

На сьогоднішній день озимих на зерно посіяно 122 тис.га, що становить 55% до прогнозу.

В тому числі озимої пшениці – 117,1тис.га (55%), та жита – 4,6 тис.га (58%).

Нажаль на початок другої декади вересня місяця в області опадів не було, до кінця місяця опадів не спостерігається, що призводить до зменшення запасів продуктивної вологи в грунті, що в свою чергу впливає на темпи проведення посівної компанії.

Тому товаровиробникам області необхідно звернути особливу увагу на збереження продуктивної вологи на полях у допосівний період при основному обробітку грунту та урахувати наукові рекомендації та передовий досвід минулих років.