Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ – ЗАПОРУКА ПОВНОЦІННОГО ХАРЧУВАННЯ ЛЮДИНИ

10 липня 2015 рокудиректор Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Олександр Непочатов взяв участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Забезпечення життєдіяльності людини за рахунок повноцінного харчування. Від лану до столу», що відбулося на базі Сумського національного аграрного університету.

У засіданні «круглого столу» приймали участь науковці, керівники сільгосппідприємств, виробники сировини і фахівці, діяльність яких пов’язана з підприємствами харчової, переробної промисловості, та зберіганням харчової продукції (фруктів, овочів, зерна, молока, м’яса).

 

 

Під час засідання обговорено наступні питання:

- стан розвитку органічного виробництва в Україні;

- повноцінне харчування як складова частина сталого розвитку людини;

- контроль безпеки та якості харчових продуктів відповідно до вимог міжнародних стандартів;

- переробка вторинної м’ясної сировини – ресурсозбереження, екологія, повноцінне харчування тощо

Директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Непочатов зазначив про важливість виробництва органічної продукції як в області так і в Україні. Останніми роками на Сумщині стає все більше власників землі, які займаються органічним землеробством і бачать у цьому сенс, збільшуючи при цьому площі земель під органіку. В області органічну систему землеробства запроваджено майже на 900 гектарах землі.

На перспективу виробництво органічної продукції необхідно здійснювати на базі підприємств, що виробляють екологічно чисту сировину і мають можливість реалізувати готову продукцію, тобто цикл виробництва повинен бути замкнутим, наголосив Олександр Непочатов, і саме створенню таких умов виробництва буде сприяти Департамент агропромислового розвитку спільно з Асоціацією сільськогосподарських товаровиробників та переробників Сумської області та СНАУ.

У рамках засідання «круглого столу» проведено дегустацію зразків органічної продукції, виробленої зокрема на підприємствах ПрАТ «Сад» (сік, ягідна продукція, борошно, крупи, с. Високе, Охтирський р-н), ЧП «Урсуленко» (хлібна продукція, м. Херсон).