Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

РОЗВИТОК СОК «ЧЕРНЕЧОСЛОБІДСЬКИЙ»

Директор Департаменту агропромислового розвитку Володимир Івченко здійснив робочу поїздку до Буринського та Конотопського районів.

У Буринському районі провів зустріч із членами сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Чернечослобідський» в с. Чернеча Слобода, який створено в квітні 2013 року за сприянням Міжнародної організації по програмі Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

На даний час кількість членів кооперативу становить 62 особи, які утримують 75 корів. Молоко закуповується по 2 гривні 30 копійок за 1 кілограм базисного жиру.

 

У перспективі приймання молока буде здійснюватися через молокоприймальний пункт, облаштований холодильним обладнанням та лабораторією.

Під час спілкування з членами кооперативу, люди підтримують його роботу, проте хочуть щоб закупівельна ціна на молоко була вищою та сподіваються, що коли запрацює молокоприймальний пункт якість молока покращиться і відповідно зросте його вартість.

Кооператив щодня реалізує більше 1000 кілограмів молока на філію «Конотопський молокозавод» ТОВ «МалКа-Транс».

Під час зустрічі з Тетяною Дудко - директором молокопереробного підприємства, Володимир Івченко обговорив питання розрахунків за отримане молоко та ціну на нього.

Тетяна Володимирівна повідомила, що не зважаючи на складність реалізації готової продукції, Конотопський молокозавод намагається вчасно проводити розрахунки з виробниками молока.

Сьогодні молокопереробне підприємство щодня приймає близько 120 тонн молока. Виробляє суху молочну сироватку та плавлені сири.

Створення кооперативів по заготівлі молока є актуальним питанням сьогодення. Адже підвищення закупівельної ціни на молоко є можливим через створення конкурентного середовища на ринку молока. Молочна сировина, так як і готова продукціє має бути конкурентоспроможною і вирішити це питання можливо через створення та розвиток саме сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.