Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

ПРИВІТАННЯ ПРАЦІВНИЦІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ

Щороку, в середині осені, в третю неділю жовтня ми маємо прекрасну можливість привітати працівників харчової промисловості Сумщини з їх професійним святом. З цієї нагоди 16 жовтня 2013 року за ініціативи голови обласної державної адміністрації, Юрія Чмиря, вСумській обласній філармонії проведено урочистий захід, у ході якого працівники харчової промисловості Сумщини приймали щирі та сердечні вітання, почесні грамоти та подяки від обласного керівництва.

Як зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Слизький, завдяки невтомній та наполегливій праці харчовиків харчова промисловість Сумського регіону динамічно розвивається і  тримає передові позиції на вітчизняному ринку, зберігаючи при цьому високий експортний потенціал та забезпечуючи продовольчу стабільність у державі.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Володимир Івченко, наголосив, що останнім часом в харчовій промисловості відбуваються суттєві зміни.  Планомірно підвищується технічний рівень виробництва та ступінь застосування сучасних технологій, що разом із високим професіоналізмом, притаманним трудівникам галузі, дає змогу випускати різноманітні товари на рівні кращих світових  стандартів.

Сумська область, з урахуванням норм споживання на душу населення, є самодостатньою майже за всіма видами продовольчих товарів.

На території області розташовано 75великих та середніх підприємств, що випускають широкий асортимент продовольчих товарів. Підприємствами Сумщини виробляється близько 10% загальнодержавного обсягу сирів жирних, майже 6% - масла вершкового, близько 5% - свинини мороженої, понад 3% хлібобулочних виробів, яловичини і телятини свіжих, кондитерських виробів.

У виробництві харчових продуктів та напоїв зайнято близько 10 тис. працюючих, що складає 17,4% від загальної кількості працюючих у переробній промисловості.

За січень-серпень 2013 року індекс виробництвахарчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів склав 119,1 %, який до відповідного періоду минулого року збільшився на 23,8 відсоткових пунктів, тоді як по Україні цей показник становить 96,4% і до минулого року зменшився на 5,2 відсоткових пунктів.

Реалізовано продукції на суму 2,7 мільярдів гривень, що на 8,0% більше проти відповідного періоду минулого року. У загальному обсязі реалізованої промислової продукції виробництво харчових продуктів та напоїв становить 19,6%.

Дорогі друзі! Прийміть теплі побажання міцного здоров’я, щастя, миру вам і вашим родинам, добробуту, благополуччя, успіхів у праці та втілення всіх ваших задумів та мрій.