Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

РОЗВИТОК ХЛІБОПЕКАРСЬКОЇ ГАЛУЗІ В СУЧАСНИХ УМОВАХ

Хлібопекарська галузь області налічує понад 20 малих, середніх та великих підприємств, у тому числі 7 найбільш потужних підприємств.

Лідером на ринку виробників хлібобулочних виробів у Сумській області є ТОВ «Сумиторг-партнер». Щодоби підприємство виробляє понад 65 тонн продукції.

Вагомими за обсягами виробництва хлібобулочних виробів в області є також ПрАТ «Конотопський хлібокомбінат», ПП «Хлібзавод Дубов’язівський», ПАТ «Охтирський хлібокомбінат».

ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ІЗ ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ – ЦЕ ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАВДАННЯ ВЛАДИ

В області станом на 01.03.2014 заборгованість із виплати заробітної плати по економічно – активних підприємствах агропромислового комплексу становить 2318,6 тис.гривень.

З метою вирішення питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати  26 березня  2014 року проведено чергове засідання робочої групи Департаменту агропромислового розвитку  Сумської облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах агропромислового комплексу  під головуванням директора Департаменту агропромислового розвитку Володимира Івченка.

СИТУАЦІЯ НА РИНКУ МОЛОКА В СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

На території Сумської області прийманням та переробкою сирого товарного коров’ячого молока займаються 7 молокопереробних підприємств, проектна виробнича потужність яких 734 тис. тонн по переробці молока в рік.

За минулий рік на переробку надійшло 273 тис. тонн молока, індекс із виробництва молочних продуктів склав 99,0%.

Із загальної кількості переробленого молока 70,4% - це молоко, вироблене у сільськогосподарських підприємствах, 27,4% - у господарствах приватного сектору.

ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ СОЇ В ГОДІВЛІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН І ПТИЦІ

Основою підвищення виробництва продукції тваринництва є збільшення використання в годівлі худоби та птиці  повноцінного білку рослинного походження.

Саме це і поступило метою проведення навчання по технологічних аспектах використання продуктів переробки сої в годівлі сільськогосподарських тварин і птиці, яке було проведено 19 березня 2014 року на базі Інституту сільського господарства Північного Сходу за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України, асоціації виробників і переробників сої та Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації.

СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ЯРМАРОК ДО МІЖНАРОДНОГО ЖІНОЧОГО ДНЯ 8 БЕРЕЗНЯ

07 березня 2014 року на площі Незалежностім. Суми з 8-00 до 14-00 відбувся обласний сільськогосподарський ярмарок до Міжнародного жіночого дня 8 Березня, подібні ярмарки проводяться за ініціативи головного організатора – розпорядника Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації.