ГАЛУЗЬ ТВАРИННИЦТВА Є ПРІОРИТЕТНОЮ В АГРОПРОМИСЛОВОМУ СЕКТОРІ СУМЩИНИ
За підсумками І кварталу 2019 року в усіх категоріях господарств Сумської області збільшено виробництво (реалізацію) м’яса до 17,4 тис тонн або на 1,2 %. Вироблено 86,3 млн штук яєць, що більше відповідного періоду минулого року на 15,2%.
Серед сільськогосподарських підприємств регіонів України Сумщина займає шосте місце за чисельністю корів, сьоме місце – за поголів’ям великої рогатої худоби, восьме місце – за валовим виробництвом молока.
Станом на 01.04.2019 року в усіх категоріях господарств налічується 152,4 тис голів великої рогатої худоби, в тому числі корів – 75,2 тис голів, свиней – 113,8 тис голів, овець та кіз – 40,7 тис голів, птиці – 4,4 млн голів; у сільськогосподарських підприємствах області відповідно 75,9 тис гол великої рогатої худоби, в тому числі 32,1 тис голів корів, 51,8 тис голів свиней, 5,3 тис голів овець, 1,3 млн голів птиці.
Сільськогосподарськими підприємствами області порівняно з відповідним періодом минулого року збільшено виробництво (реалізацію) м’яса – на 0,2 тис тонн (на 3,6 %), виробництво яєць – на 11,1 млн штук (37,8 %).
У середньому по сільськогосподарських підприємствах області надій на одну корову склав 1196 кг. За звітний період вироблено 39,0 тис тонн молока.