Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

СЕМІНАР З КЕРІВНИКАМИ МАЛИХ ФОРМ ГОСПОДАРЮВАННЯ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ ПРОВЕДЕНО В М. ГЛУХІВ

У Глухівському агротехнічному інститут імені С.А.Ковпака Сумського національного аграрного університету 05 липня відбувся семінар з керівниками малих форм господарювання агропромислового комплексу Глухівського, Кролевецького, Путивльського, Середино-Будського, Шосткинського та Ямпільського районів з питань реалізації державних програм підтримки аграріїв у 2019 році і Програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року.

 Перед початком  заходу директор  коледжу Анатолій Литвиненко  ознайомив гостей  з лабораторію технічного сервісу та ремонту машин і обладнання, створену в рамках міжнародного проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», з сучасними агрегатами, наданими для навчання студентів провідними виробниками сільськогосподарської техніки.

ДЕНЬ ПОЛЯ КОМПАНІЇ «UKRAVIT»

 Аграрії Сумщини збиралися на базі ДП ДГ Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України за ініціативи компанії «UKRAVIT» та компанії «ВЕРТЕКС-ГРУП»,  а також  підтримки Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації та Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України відбувся науково-практичний семінар «День поля 2019».

МІНАГРОПОЛІТИКИ ПРОВЕДЕНО ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ

Міністерством аграрної політики та продовольства України проведено онлайн-конференцію з представниками обласних державних адміністрацій та керівниками структурних підрозділів агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, а також відповідними службами щодо проведення збиральної кампанії та актуальних питань державної підтримки 2019 року. Для участі в заході у залі апаратних нарад Сумської обласної державної адміністрації зібралися керівники та представники Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації, Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України, Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, Сумської обласної філії Державного  підприємства «Державний центр сертифікації експертизи сільськогосподарської продукції», Сумської філії ДУ «Держгрунтоохорона», Спілки аграрних підприємств Сумської області, Асоціації фермерів Сумської області.

ЖНИВА РОЗПОЧАТО У 14 РАЙОНАХ СУМЩИНИ

Станом на 08 липня 2019 року аграріями Сумщини обмолочено ранніх зернових та зернобобових культур на площі 10 тис. га (4% до посіяних площ), намолочено 41,8 тис. тонн, при середній урожайності 42 ц/га. Зокрема обмолочено озимої пшениці на площі 6,5 тис. га, намолочено 29,6 тис. тонн, при середній урожайності 45,9 ц/га; озимого ячменю обмолочено 1 тис. га, намолочено 4,5 тис. тонн при середній урожайності 44 ц/га; гороху обмолочено 2 тис. га, намолочено 6,2 тис. тонн, при середній урожайності 30 ц/га.

Крім того, зібрано 2,4 тис. га озимого ріпаку (18% до посіяних площ), намолочено 6,5 тис. тонн, при середній урожайності 26,9 ц/га.

ДОТРИМАННЯ ВИМОГ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

 

Дотримання вимог з охорони праці при виконанні збиральних робіт – запоруказбереження життя та здоров’я працівників.

До уваги аграріїв області! 

З початком проведення збиральних робіт в агропромисловому комплексі області значно зростають обсяги та інтенсивність виконання технологічних процесів, які пов’язані з збиральною компанією. Зростає і кількість осіб, що беруть участь у виробництві, в тому числі за рахунок тимчасово залучених працівників, збільшується кількість задіяної техніки, тривалість сільськогосподарських робіт протягом доби тощо. Цей травмонебезпечний період в сільськогосподарському виробництві зумовлений максимальним напруженням, перенасиченістю праці, що призводить до помилкових дій, нехтування безпекою та відсутністю належного контролю за безпечним виконанням робіт з боку інженерно-технічного персоналу. Перед початком виконання робіт працівникам необхідно пройти медичний огляд та відповідні інструктажі з охорони праці. Керівникам і спеціалістам підприємств слід контролювати виконання всіма працівниками нормативно-правових актів з охорони праці.